Vochtwering

Vochtproblemen: snel, eenvoudig en compleet opgelost

Vochtproblemen hebben vergaande gevolgen in een woning. Isolatie verliest zijn thermische waarde als ze nat wordt, gipskarton en pleisterwerk gaan kapot bij contact met water...

Deze vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben:

Opstijgend vocht small

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is (grond-) water dat door de muurvoet opstijgt in de muren en zich geleidelijk naar boven verspreidt doorheen poreuze bouwmaterialen zoals beton, metselwerk, hout, ... Het wordt veroorzaakt door een slecht functionerende of ontbrekende waterkering. 

Daken en goten

Daken en goten

Ook de meest kwalitatieve bouwmaterialen beginnen na verloop van tijd te degraderen. Water sijpelt binnen langs tal van openingen en baant zich een weg tot diep in de woning.

Vochtwering

Muren en gevels

Jaar na jaar laat een muur meer regen en opspattend water door. Een goed werkende waterkering en luchtspouw voert dit water af. De buitenmuur droogt weer op en de binnenmuur blijft droog. 

Bij oude massieve muren en gevulde spouwmuren (bv. na het inblazen met isolatie) kan het vocht zich echter verspreiden in de isolatie en de achterliggende ruimtes. Bovendien is er geen luchtcirculatie meer en drogen de muren dus zeer traag op.

Op zoek naar inspiratie?
Volg ons op sociale media: